17 feb. 2014

Forțe politice împotriva satului!!!

vineri a avut loc o nouă ședință a consiliului local Bardar, la care au participat 15 consilieri din 15!

concluzii referitor la dezbateri și vot:

1.Întrebare: echipa PDM a venit cu un plan vag de acțiuni pentru salvarea Întreprinderii Conprimserv care asigură alimentarea cu apă a majorității locuitorilor. Totul se rotea în jurul creșterii prețului la apă. La întrebările mele despre inexistența acțiunilor de depistare a cauzelor de pierderi și furturi de apă conducătorul întreprinderii și a echipei de susținători au luat apă în gură, și nu apă de la robinetele voastre, ci din noul cooler din primărie, de la dozatorul de apă!!! Referitor la calitate vom discuta cu fiecare mahala în parte, fiindcă rezultatele analizelor primite de la un laborator al Academiei de Științe apa din robinetele noastre este absolut netratată, are nivelul de Oxigen 0zero, iar numărul de bacterii este cu 170 % mai mare decât norma legală! rămâne doar să certific acest lucru documental la un laborator acreditat.
Singura soluție concretă a fost creșterea prețului la apă la 10 lei!!!!
consilierul local Plugaru Oleg, șef peste PDM din sat, a propus ca pierderile de rețea să fie suportate pe spatele consumatorilor.

Concluzie: cu votul a 7 foști pl-iști, acum deja pD-iști și a medicului șef Luchița Margareta a fost decisă creșterea de la 1 martie a prețului la apă până la 10 lei pe m3! cei cu serele peste 50 m2 și alte srl-uri vor plăti 15 lei de m3.
Consilierii Tonu Radu, Roșioru Zinaida, Spânu Gheorghe, Tonu Feodosie, Tonu Alexandru, Iovu Petru, Tonu Galina au fost împotriva ridicării prețului apei de asemenea calitate și cu asemenea plan de acțiuni pentru redresarea întreprinderii municipale.
Primarul consideră că dacă se lucra cu consumatorii de apă, nu se ajungea la creșterea prețului! Șeful întreprinderii tace iar!

2. În urma vizitei Ministrului Sănătății, și a insistenței echipei PLDM din sat și a conducerii PLDM, a fost luată decizia de a se construi un nou centru al medicilor de familie. Ca de obicei, echipa PD a început râul de  zoi și dezinformări, sau bârfirea ca fetele cele mari, toate zvonuri fiind în cunoștință de cauză. Zvonurile născocite de echipa PD-PL sau mai știu care partid au trecut..:
- centrul nou este prea mic= fals, conform proiectului cabinetele vor fi cu 20 % mai mari decât în vechiul sediu, doar că urgența va fi în alt local, tot în sat!!!
- nu va fi cabinet de fizioterapie= fals, conform proiectului cabinetul va include și echipamentele care există la moment,dar va fi mai performant!!! 
- nu va fi centru de analize=fals, cabinetul de analize va fi ultramodern și va cuprinde tot setul de analize permis pentru un centru de sănătate, inclusiv la mase fecale!!!
- terenul utilizat pentru construcție va fi pierdut = fals, acesta rămâne proprietate a satului!!!!
-drumul este rău până acolo= echipa PLDM a reușit să obțină 500 000 de lei pentru finanțarea lucrările de reparația a drumului care asigură accesul spre grădiniță, respectiv noul centru!

Concluzie: primarul satului consideră că trebuie să beneficiem de această investiție de peste 3 000 000  de lei, iar eficiența în exploatare a noului centru, construit după criterii europene va asigura nu doar confortul locuitorilor, dar și reducerea cu 40 % a cheltuielilor de întreținere! 
Au votat 13 pentru, 2 contra!

3. Preotul satului a adus spre aprobare schița de proiect a clopotniței pentru a cerut atâția bani din sat!

4. Consilierii și primarul au aprobat prin vot unanim și au subsemnat la Declarația pentru susținerea vectorului european al Republicii Moldova

PS tot mai des primesc semnale despre acapararea tuturor proiectelor din sat de către cei care consideră deja că noi Vorbim moldovenească, nu Limba Română cum a spus Maestru Grigore Vieru! cu alte cuvinte, indiferent cine a muncit la un proiect de reparație, de investiție, tot absolut ei au făcut! inclusiv acele drumuri care nu au nici măcar idee de unde vin banii...

PPS vă invităm pe toți duminică, 23 februarie 2014 în sala sportivă a liceului, nereparată de către consilierul raional după cum a dat garanție în 2010, pentru a participa la festivalul sportiv anual cu numele tradițional de Spartachiada Satului la Volei.
(coada au încercat să și-o bage și în sport dragii colegi de la PDM- au dorit să destrame o echipă de studenți pentru a crește șansele proprii de câștig!!! în final tinerii s-au apropiat de mine pentru organizarea unei echipe de studenți aparte. Această temă o vom mai aborda!)

7 comentarii:

  1. Bravo dragi consilieri in sfirsit luati si voi decizii care merita aplaudate !! Demult asteptam ca tariful la apa sa fie majorat, pacat pentru asa calitate a apei sa platim numai 7 lei. Va multumesc din suflet si propun ca la urmatorul consiliu sa discutati majorarea tarifului la 20 lei pentru ca asa in sfirsit o sa salvam intraprinderea de la faliment, mai propun ca la toti PL-istii care au votat sa le fie facute abonamente pe viata si ca lor sa nu li se mai elibereze facturi pentru apa potabila ca doar au luat o decizie corecta bazata pe argumente . Bravo si va sustin in tot ceea ce faceti!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate a da domnul si se va repara drumul care duce spre gradinita de copii,caci merg saracii copii zi de zi prin noroiul si mizeria din fata asa zisei ,,Casa Specialistilor,, mai mult ca atit sunt persoane care lucreaza in Primaria Bardar si locuesc in acea regiune.Sa va fie rusine,nu aveti macar mila de acesti copii,va ginditi doar la binele vostru.Tara minunilor,a talharilor si banditilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, iata că sau arătat iarăș fața acești consilieri PDiști azi, eri fiind PLiști,ce le dictează Plohotniuc așa fac ei. Domnul director al Comprimservului fiind și el deja membru al Pdiștilor,poate să pună și 50 lei m3 de apă,totuna vor fi perderi,nu cunoaște domnul activitatea de manager, și nici nu vrea să știe, el stă în așa post cît va fi de tăiat pădurea, cind se vor termina copacii de tăiat atunci se termină și ”Comprimservul”. E ceva interesant stimați locuitori iată la padurile tăiate nu avem perderi,furturi, e tot bine și frumos, dar cu apa e problemă. Stimați locuitori, fiți activi, mergeți la Ședințele consiliului cînd se desfășoară,ele fiind publice,să mai vedeți fețele trădătorilor,unii din ei fiind angajați ai primăriei sunt prezenți chear și chercheliți la ședințe,astfel mai ușor le vine să vorbească despre împărțirea, vînzările unor loturi de pămînt.. Vine campania electorală,nu votați trădătorii, nu ne fac față ei. Lăsații să-și finiseze construcțiile începute fără mandate de consilieri.Plohotniuc îi va ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. referitor la faptul că unii angajați ai primăriei ar veni în stare de ebrietate la ședințe, vă rog să argumentați, or aceste acuzații, în cazul vor fi nefondate nu sunt decât o bârfă ordinară!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare chear nu este subînțeles cine este dacă e scris destul de clar că ” astfel mai ușor le vine să vorbească despre împărțirea, vînzarea unor loturi de pămînt”,ce nu este clar cine, și nu e prima dată, sunteți acolo Alexandru la ședințe, ce nu se simte cine e?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sașa, te rog sa scrii mai des articole despre ce se mai intimpla in bardar, citesc ft interesat, sper ca totul este si adevarat. App si despre subiectul cu echipa de volei mi'e foarte interesant sa stiu ce o mai vrut sa faca "pitrovici"

    RăspundețiȘtergere
  7. ba politicienilor, vadc aveti nishete idei trasnite, mai ales acel ku apa :) , skrii ti rog shini eshti sti shtim shi noi

    RăspundețiȘtergere