4 dec. 2019

Despre comunicarea cu cetățenii sau „o luăm de la capăt”

     Vă salut, stimați consăteni pe acest blog pe care credeam că-l voi adormi pentru măcar 4 ani... cel puțin așa erau promisiunile electorale ale tuturor candidaților la primar și a formațiunilor care au reprezentanți în consiliul sătesc... dar se pare că greblele le sunt mai dragi... 
     Cu alte cuvinte, noua conducere a decis să filtreze ce informație să vă aducă la cunoștință... doar ce care le convine! 
Dvs ce spuneți, aveți dreptul să cunoașteți tot ce este public, sau doar ce vă spun printre rânduri primarul și câțiva aleși locali???
  Le luăm pe rând - au fost deja 4 ședințe a consiliului sătesc(dintre care 2 oficiale cu proces verbal)... 2 ședințe de consultare - cu tema care consilier și în ce comisie va lucra, 1 ședință de constituire(la care se înmână mandatele, primarul și consilierii fac cunoștință cu obligațiile și drepturile, încep a fi constituite blocurile, alianțele și desigur organele de lucru ale consiliului Comisiile consultative de specialitate) și 1 ședință marți 03.12.19 pentru finalizarea procesului de constituire a comisiilor de specialitate(deja nu mai menționez faptul că executivul primăriei a considerat că din prima ședință are organe legal constituite și nu a vrut să asculte sfaturile celor mai experimentați și a celor care în 2011 au inițiat modificarea art. 13 din legea Administrației Publice Locale). Ședința a fost filmată, dar veți putea privi doar varianta regizată... editată.. dar când va apărea, asta deja dl Primar cunoaște.

  La ședința din 3 decembrie, la propunerea dlui consilier independent Iovu Petru am fost ales în calitate de Președinte al Comisiei care va examina subiectele din domeniile: funciare, amenajarea teritoriului, drept și disciplină.

  Astfel, ținând cont că am promis sătenilor la toate adunările electorale că voi face tot posibilul să asigur un grad maxim de transparență în treburile publice din sat, și bazându-mă pe sesizările dvs din privat am solicitat convocarea Comisie de specialitate(nu a consiliului sătesc din 13 consilieri, ci a comisiei de lucru din 7 membri) pentru data de 05 decembrie 2019 cu examinarea a câtorva subiecte de interes local:
1. situația cu iluminatul stradal public pe întreg satul *(invitat dl Primar Rață Valeriu și specialistul pe electricitate angajat de primărie, dl Răileanu Ion)
2. pregătirea serviciilor publice locale către sezonul rece, nisip pe drumuri, apă, canalizare, lemne *(invitat dl Plugaru Mihai, director ÎM Conprimserv)
3. defrișările care se desfășoară la moment pe teritoriul satului *(invitat dl Plugaru Mihai director ÎM Conprimserv)
4. cererile venite de la locuitori (*raportor Tonu Alexei, secretarul Consiliului Sătesc)

PS am decis să convoc această ședință nu pentru a pedepsi pe care va sau pentru „a trage la covor”, ci pentru a cerceta problemele sesizate de consăteni, a da o explicație celor care ne-au ales și pentru a găsi o soluție toți împreună: Primar, angajați a primăriei, consilieri, săteni, Consiliul raional(dacă trebuie)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu